.

Wanita memandu 2019 Toyota Camry ulasan

POSTED BY Shuen Lim ON 01 oktober 2019

Menjelang Jun H. L. Wong

IF Saya adalah seorang eksekutif kanan yang layak mendapat kereta syarikat hanya di bawah RM200,000, Saya sentiasa rasa gembira, tetapi mungkin tidak terlalu teruja, jika bos saya memberikan saya Toyota Camry.
Lagipun, ia adalah satu model yang dianggap, penting untuk reputasi Toyota untuk kebolehpercayaan dan pemanduan, tetapi tidak cukup untuk kelihatan hebat atau faktor wow.
Walau bagaimanapun, jika ia adalah 2019 versi, hasil bahagi penghargaan saya pasti akan melompat. Ini kerana model petrol 2.5V terkini telah restyled untuk lebih tajam rupa dan sporty.

Saya sebenarnya gasped apabila saya mula-mula mengambil sisi keindahan anggun dengan warna merah yang menakjubkan. Toyota panggilan sebagai "raksasa indah" dan menerangkan bahagian luar Camry sebagai "jijik" yang tidak cukup gel dengan garis bergaya. Satu-satunya perkara saya dapati dari jauh jijik adalah lampu yang kelihatan seperti celah yang menarik naga seperti mata.
Toyota juga mendakwa Camry menawarkan "memandu monstrously mewah" di "keselesaan yang tiada tandingan". baik, sekali saya tergelincir ke tempat duduk kulit pemandu, Aku berasa sihat diimbangi dan disokong tetapi tidak monstrously supaya.

sebagai untuk rupa dan kemasan di pedalaman, pada pandangan saya, keputusan yang bercampur-campur. The upholsteri kulit adalah baik; merasakan dan kelihatan baik, bit plastik seperti lubang udara-con melihat kukuh dan stereng adalah baik untuk menyentuh dan memegang.
"Tetapi" datang dalam mana pemangkasan kayu palsu yang pelik adalah berkenaan. Pelik kerana ia mempunyai berkilat, multihue yang menjadikan ia kelihatan kitschy.
Saya mengambil masa seketika untuk notis bahawa walaupun kerana saya terlalu sibuk cuba untuk memikirkan papan pemuka: ada begitu banyak berlaku di sana!
Terdapat membunuh butang yang berkaitan dengan 8-inci DVD paparan skrin sentuh untuk telefon, sistem audio, aplikasi dan peta. Ia bukan satu paparan anda boleh menikmati pada satu masa.

Saya tahu ia adalah satu perkara yang lelaki untuk mendapatkan benar-benar teruja dengan wisel teknologi terkini dan loceng di dalam kereta. Tetapi adakah kebanyakan pemandu, lelaki dan perempuan, benar-benar menggunakan semua gizmos untuk maks?
Saya bagi satu tidak pernah menggunakan kawalan pelayaran mahupun letak kenderaan fungsi bantuan dalam kereta saya dimiliki. baik, Saya mungkin tidak cukup untuk menggunakannya pintar. Perkara yang sama dengan telefon pintar saya. Banyak barang di dalamnya yang saya tidak perlu dan tidak peduli untuk mengetahui. Saya rasa yang sama dengan Camry.
Apa yang hilang, bagaimanapun, Apple CarPlay. Saya bukan seorang pemilik iPhone jadi saya tidak benar-benar mengambil berat tetapi orang muda, seperti anak saya, berfikir harus cukup standard untuk kereta kelas ini.

What Saya menghargai baik berhawa dingin dan baik seimbang, sistem bunyi kaya yang Camry mempunyai.
Prestasi-bijak, kereta mengambil kira baik dan licin apabila saya tekan butang permulaan dan pemecut dan brek pad mempunyai ketegasan meyakinkan kepada mereka.

Not setelah didorong kereta dengan paparan kepala-up pada cermin sebelum, Saya agak diambil olehnya. Walaupun selepas sesuatu yang baru yang memakai off, itu saya suka mempunyai pembantu visual ini yang menunjukkan kelajuan saya dan sama ada saya telah menyimpan dalam lorong saya.
Toyota mengatakan anda akan "tidak pernah hanyut sesat" kerana Lane Departure Camry ini Alert (LDA) memberi amaran kepada anda jika hanyut daripada lorong anda. Terdapat sensor yang mengesan garisan lorong jalan.
Terdapat juga Pemandu Assist yang kononnya "lembut" membetulkan stereng anda, tetapi saya menutup bahawa atas nasihat pengulas rakan permotoran yang mendapati mengambil kereta ke atas dan bukan melemahkan semangat.

Tdi sini adalah kebaikan dan keburukan kepada LDA walaupun dengan Pemandu Membantu off. Ia berbunyi bip masa ini anda hanyut sedikit daripada lorong anda, melainkan jika anda mengetuk dayung isyarat untuk memberitahu kereta yang anda bermaksud untuk menukar lorong. Ia boleh membuat pemandu yang lebih bersungguh-sungguh isyarat sebelum menukar lorong tetapi yang melakukan bahawa untuk semua keadaan, seperti apabila anda membelok sedikit kepada, berkata, mengelakkan lubang di jalan atau penunggang motosikal?  Satu lagi ciri yang saya dimatikan adalah mod ekonomi. Saya merasakan kereta itu anak lelaki lembap yang hilang apabila saya meletakkan ia ke mod pemanduan normal.

Saya mempunyai aduan dari segi keselesaan Camry ini. Kerusi penumpang selesa dengan ketua yang baik dan ruang kaki.
ruang but adalah sangat baik kerana ia pergi mendalam dan luas. Ia lulus ujian kerusi roda saya, satu pertimbangan yang penting bagi saya kerana saya perlu untuk membungkus satu untuk ibu saya apabila saya membawanya keluar.

yangciri sana yang bagus adalah tiga port USB yang akan menghalang pertengkaran antara pemandu dan penumpang, kuasa cermin belakang dan manual tingkap sebelah warna - semua mata yang sangat penting untuk pemandu kita wanita.
Tetamu juga boleh menggunakan telefon wayarles mengecas dulang tetapi ia tidak seolah-olah bekerja dengan telefon saya kerana ia disimpan gelongsor sekitar apabila kereta itu dalam gerakan. Mungkin perlu ada satu cara untuk melaraskan saiz dulang untuk memegang telefon di tempat?

yang ciri tambahan yang saya benar-benar mengalu-alukan adalah dashcam yang. Saya akui saya sedang dipengaruhi oleh drama Korea saya di mana dashcams sentiasa ada di dalam kenderaan dan sering memainkan peranan penting dalam menyelesaikan jenayah. Tetapi saya fikir dalam masyarakat hari ini, ia adalah benar-benar satu alat yang semakin penting yang perlu diwajibkan seperti tali pinggang keledar dan lampu brek ketiga.

Semua dalam, Camry sememangnya telah terperangkap dengan lain sedan bersaiz sederhana dari segi estetika dan skor cukup tinggi untuk keselesaan, praktikal dan perjalanan. Selama seseorang menyimpan harapan seseorang yang munasabah, Camry tidak mengecewakan.

Jun Wong adalah seorang editor The Star

Diary READ MORE

maaf, tiada kiriman yang sepadan dengan kriteria anda.