.

MisterTyre; yang terbaik 'kedai tayar' di Lembah Klang?

POSTED BY ON admin 25 jun 2018

"Di mana saya boleh mendapatkan tayar murah baik?" Satu barisan biasa yang beredar dalam kumpulan Whatsapp dan Facebook, pemilik kereta sering berjuang untuk mencari tawaran terbaik untuk tayar kereta mereka. Dengan pilihan tayar rawak dari kedai-kedai tayar yang berselerak di sekitar Lembah Klang, kerja keras untuk memastikan anda mendapat pilihan tayar yang tepat, untuk harga yang tepat. Kebanyakan kedai-kedai tayar tidak membawa lebih daripada 5 atau 6 jenama untuk saiz tertentu. Plus mereka sentiasa menegaskan bahawa apa sahaja jenama yang mereka bawa adalah yang terbaik, sehingga sukar untuk membuat epal dengan epal perbandingan. Jangan takut, untuk mungkin ada daripada cara pengalaman pahit ini.

 

Kami toyed dengan aplikasi MisterTyre sebelum ini dan kami menyukainya. Satu pasukan perkhidmatan mudah alih yang berkemahiran tinggi bahawa kerja-kerja pada kereta anda melewati waktu pejabat di lokasi pilihan anda tidak bunyi seperti mimpi yang menjadi kenyataan. Walau bagaimanapun, kami mengambil keputusan untuk menguji nilai MisterTyre untuk kelayakan wang. Kami ingin melihat jika MisterTyre boleh memberikan kami dengan tayar paling murah untuk saiz tertentu berbanding lain kedai tayar ditubuhkan di Lembah Klang.

 

Tayar Saiz

Untuk ujian ini, kami menggunakan Volkswagen Jetta Sukan 1.4 TSI sebagai kereta ujian. Jetta yang dipersoalkan di sini bersama-sama dengan pilihan 17 rim inci, jadi kami di mencari untuk 4 keping 225/45/17 tayar. Kami pergi ke 3 kedai tayar ditubuhkan di Lembah Klang, sekitar PJ yang - Subang sekitar untuk mendapatkan beberapa sebut harga pada tayar saiz ini. kemudian, kita akan membandingkan pilihan yang disediakan dan membuat keputusan pada satu yang terbaik.

 

pilihan 1 : Aksesori GS, jalan 222, Petaling Jaya

Aksesori GS membawa tayar jenama Continental sebagai pilihan utama. Sebuah kedai ditubuhkan, mereka membawa beberapa pilihan untuk saiz ini.

Bridgestone RE003 - RM395
Michelin PS4 - RM 560
Hankook V2 - RM 280

 

pilihan 2: Lim Tayar USJ

Lim Tayar adalah satu jenama yang diketahui dan mempunyai beberapa kedai di sekitar Lembah Klang. Kami berharap untuk mendapatkan pilihan yang baik dari mereka dan mereka menawarkan pilihan-pilihan berikut

michelin PS4 – RM580
Hankook Ventus V12 - RM 395
Nexen N5000 - RM 350

Mereka tidak mempunyai apa-apa pilihan lain lebih dari itu untuk saiz ini.

 

pilihan 3: Tayar Top Gold

Terletak berhampiran bahagian polis trafik PJ, kedai berjenama Michelin ini memberikan kami 4 pilihan dengan julat harga Varying, yang mana;

Pirelli P Zero - RM 850
Michelin Pilot Sport 4 - RM 540
Hankook Ventus V12 - RM 370
Leyton - RM 280

 

caj penjajaran tidak dimasukkan dalam harga ini, kerana itu adalah satu RM45 tambahan di atas membayar untuk semua 4 tayar.

 

Pilihan MisterTyre

Aplikasi ini memberikan kami dengan tidak kurang daripada 14 jenama untuk dipilih dengan lebih daripada satu pilihan dari jenama! Talk tentang yang sukar untuk membuat pilihan. Setiap jenama diasingkan kepada 3 kategori, nilai, pertengahan dan premium. Ini membolehkan anda untuk memilih tayar untuk memihak kepada bajet anda.
Daripada aplikasi, ini adalah pilihan yang kita sempit dan ini adalah bagaimana harga dalam MYR berbanding;

jenama MisterTyre Aksesori GS Lim Tayar Tayar Top Gold *
Bridgestone RE003 471 395 NA NA
michelin PS4 daripada 550 560 580 540
Hankook V12 343 NA 395 370
Hankook V2 274 280 NA NA
Nexen N5000 312 NA 350 NA
Leyton NA NA NA 280

 

*tidak termasuk penjajaran roda untuk Volkswagen Jetta

 

Daripada carta di atas, ia cukup jelas bahawa harga pada apl MisterTyre adalah jauh lebih murah secara menyeluruh berbanding dengan kedai-kedai biasa, yang merangkumi kos mereka datang kepadamu!

Pilihan

Sejak Jetta terutamanya digunakan untuk berulang-alik setiap hari dan untuk pemanduan di lebuh raya sekali-sekala, kami mengambil keputusan pada menetap untuk yang Hankook Ventus V12. Untuk harga, anda mendapat tayar yang tenang, selesa dan masih menyediakan jumlah yang munasabah mencengkam untuk saloon turbo-lampau yang. Pada akhirnya, pemilik telah membelanjakan sebanyak RM 1372 untuk satu set 4 jenama tayar V12 Hankook baru. Ini penjajaran roda dimasukkan dan pengimbangan yang telah dilakukan di laman web.

Kesimpulannya

Bahagian yang terbaik tentang perkhidmatan ini adalah bahawa tempahan itu dilakukan pada hari yang sama. Selepas meninjau harga dari semua kedai-kedai lain, pemilik memutuskan dengan cara yang spontan untuk meneruskan tempahan dan terdapat slot selepas jam 5 petang, dan ia terbukti berbaloi. pemilik tidak membayar satu sen pun tambahan untuk bayaran pengangkutan mereka. Dan semasa kereta itu bekerja di, pemilik sedang duduk di taman menikmati teh panas, bukannya duduk di bengkel selepas menempuh trafik tergesa-gesa jam. Sekarang ini adalah sesuatu yang kita tidak boleh meletakkan tanda harga pada.

Diary READ MORE

maaf, tiada kiriman yang sepadan dengan kriteria anda.