.

Malaysia Autoshow 2017 - Mempamerkan mobiliti cekap tenaga untuk semua

POSTED BY Raja Danielle ON 10 November 2017

Institut Automotif Malaysia (MORE) telah mengambil langkah seterusnya tahun ini dengan mengambil autoshow tahunan terbesar Malaysia ke tahap yang baru. Malaysia Autoshow 2017, dengan tema Smart, Selamat dan Sustainable Mobility mengambil tempat hujung minggu ini (november 9 – 12 november), dari pukul 10 pagi hingga 9 malam setiap hari di Taman Ekspo Pertanian Malaysia, Serdang (MAEPS).

Rumah baru Malaysia Autoshow 2017 Maha tempat terbesar rancangan tersebut yang merebak di seluruh 368 ekar tanah. Pembukaan Malaysia Autoshow 2017 was officiated by Deputy Prime Minister Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Malaysia Autoshow 2017 membawa lebih keseronokan tahun ini, dengan sejumlah 170 peserta pameran yang mempamerkan pelbagai produk dan perkhidmatan teknologi automotif. jenama kereta semua segmen pasaran telah menunjukkan sokongan besar bagi edisi tahun ini daripada Autoshow.

MAI CEO Datuk Madani Sahari delivering his speech at the opening ceremony of Malaysia Autoshow 2017.

Ini adalah satu acara yang mesti dihadiri di mana pengunjung boleh menguji memandu yang berbeza model kereta dari pelbagai jenama semasa mereka mencari kereta yang ideal mereka. Pemacu ujian dilakukan pada laluan 3km ujian yang membolehkan pengunjung untuk benar-benar mengalami model yang mereka sedang menguji.

MAI chief executive officer Datuk Madani Sahari said, “Sejak NAP 2014 telah diumumkan, industri automotif telah menyaksikan tahap yang tidak pernah berlaku sebelum pilihan pengguna dalam pembelian kereta. The Malaysia Autoshow 2017 adalah bukti komitmen kami untuk mempamerkan penyelesaian mobiliti yang semakin meningkat dalam kecekapan bahan api, keselamatan, dan keselamatan.”

Antara tarikan adalah perjalanan teksi dalam model kereta akhir yang lebih tinggi. Pelawat mempunyai peluang keemasan untuk menaiki Bentley Bentayga atau Ford Mustang GT 5.0 sekitar lokasi acara untuk hanya RM30.

Pengunjung juga boleh menaiki Toyota 4×4 perjalanan dengan teksi, aktiviti yang direka khas untuk pengembara mencari pengalaman melampau off-road. Akan ada barangan dan cenderamata oleh Land Rover Owners Club of Malaysia pada hari Jumaat dan Sabtu serta barbeku malam tayangan ekspedisi pengembaraan oleh luar roaders Malaysia.

Malaysia Autoshow 2017 telah dirasmikan oleh Timbalan Perdana Menteri YAB Dato Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Bagi mereka yang suka sukan bermotor, Karting Slalom adalah salah satu daripada banyak aktiviti luar di Nov 11 dan 12. Acara ini akan berjalan 9:00-18:00, dengan bayaran antara RM10 dan RM30, bergantung kepada kumpulan umur. Aktiviti ini disediakan untuk kanak-kanak berusia lapan tahun ke atas.

Pelawat yang berminat dengan teknologi automotif boleh mendapatkan maklumat tentang Honda SENSING untuk pemahaman yang lebih baik daripada teknologi keselamatan automotif canggih ini di gerai interaktif Honda Malaysia.

Mereka yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai insurans Malaysia, industri takaful serta maklumat terkini mengenai liberalisasi secara berperingkat motor dan kebakaran tarif perlu melawat autoshow dan juga.

Untuk merangsang pelawat lagi, Peugeot 208 PureTech bernilai RM89,888 ditetapkan yang akan diberikan kepada peserta bertuah yang membeli RM10 autoshow tiket masuk. Peserta perlu masukkan nombor rahsia mereka pada apl Autoshow Malaysia (boleh dimuat turun untuk kedua-dua IOS dan peranti Android) dan menjawab beberapa soalan mudah untuk layak untuk memenangi. Malaysia Autoshow 2017 tiket boleh didapati melalui airasiaredtix.com serta pada majlis itu tiket gerai di autoshow yang.

pemeriksaan kenderaan adalah satu aspek penting dalam pemilik keselamatan jalan raya dan kereta perlu tahu syarat-syarat yang membuat patut kereta untuk kegunaan di jalan raya. Atas sebab ini, Minggu Penjagaan Kereta akan terus menampilkan di Malaysia Autoshow tahun ini. Semua pelawat akan diberi peluang untuk menikmati pemeriksaan kereta 39 mata secara percuma pada majlis itu.

“Saya berharap kesedaran dan pengalaman yang diperoleh dari Malaysia Autoshow 2017 boleh memupuk budaya, minat dan penghargaan terhadap teknologi automotif dan pembuatan. Yang lebih penting, kesedaran ini akan merangsang usaha ke arah mesra alam dan kecekapan bahan api, dan akan mendapatkan lebih banyak sokongan daripada rakyat bagi Kenderaan Cekap Tenaga (EEV)”, said Datuk Ahmad Zahid.

pandangan automotif pakar dari penceramah antarabangsa

Berjalan serentak dengan Autoshow itu Kuala Lumpur International Automotive Simposium 2017 (KLIAS)di Dewan D2 dari 9:30am hingga 5 petang.

KLIAS 2017 merupakan mesyuarat tahunan profesional automotif global dan pemain di Malaysia. Acara ini juga berfungsi sebagai platform untuk pakar-pakar pasaran dari Malaysia dan di luar negara untuk mengumpul dan berkongsi trend terkini, teknologi, kemajuan dan dasar dalam industri automotif.

peluang pekerjaan adalah satu ciri penting bagi KLIAS 2017. The KLIAS Career Fair berlaku di Nov 11 dan 12 10:00-18:00 setiap hari. dianggarkan 3,000 kekosongan yang ada bagi mereka yang berminat untuk menyertai industri automotif.

Untuk yuran simposium dan maklumat lain, sila layari www.klias.com.my

A kemuncak kepada muzik dan pergerakan di satu tempat

MAI dan RSVP Media Sdn Bhd menyampaikan kombo satu-of-a-jenis, mengintegrasikan Autoshow Malaysia 2017 dengan SoundValley Festival.

Festival muzik akan berlangsung pada November 11 dan 12 dari 02:00 hingga 23:30 dan akan menjadi pengalaman baru bagi pelawat, di mana peminat motor dan peminat muzik bersama-sama berkongsi minat mereka.

Dua hari festival muzik menawarkan pengalaman muzik yang berbeza melalui genre muzik yang pelbagai. Gabungan ini akan menyediakan suasana yang meriah untuk semua pengunjung yang melawat Malaysia Autoshow 2017.

SoundValley Festival 2017 akan menampilkan 11 band dari Malaysia, Indonesia, Jepun dan England. Antara band yang akan membuat persembahan pada hari pertama adalah Bloc Party, Bunkface, hujan, Barasuara, dan The Otherside Orchestra.

Loudness, Wings, Mungkin, Metalasia, FiftyOne50 dan Cassandra akan membuat persembahan pada hari kedua SoundValley Festival 2017.

Pengunjung dengan SoundValley Festival 2017 tiket akan diberikan tiket percuma ke Malaysia Autoshow 2017, yang membolehkan mereka untuk pengalaman yang terbaik daripada kedua-dua dunia.

Tiket-tiket boleh dibeli di airaisaredtix.com dan kedai-kedai yang dipilih di The Gardens; Mid Valley, Sungei Wang, Amcorp Mall, Gurney Plaza dan Queensbay Mall di Pulau Pinang.

Untuk maklumat lanjut layari www.soundvalleyfestival.com

Malaysia Car of the Year 2017 menunjukkan langkah yang lebih kukuh ke arah bekalan elektrik

Malaysia Car of the Year 2017 (COTY 2017) telah diadakan pada November 6 di Dewan Perdana, MITI. Ini adalah COTY pertama yang telah berdedikasi kategori bagi kenderaan hibrid, mencerminkan permintaan yang semakin meningkat daripada pembeli kereta Malaysia dan komitmen daripada industri automotif untuk membawa masuk lebih cekap tenaga pilihan mobiliti bagi pengguna.

Pelbagai jenama kereta termasuk BMW, Honda, Hyundai, Jaguar, Kia, Mercedes-Benz, Mazda, Perodua, Porsche, Proton, Subaru dan Toyota mengambil anugerah rumah di bawah kategori yang berbeza. Pemenang terbesar malam itu Honda dan Mercedes-Benz yang membawa pulang lima anugerah setiap.

lebih 300 model yang dijual di Malaysia telah dinilai dan dikategorikan kepada 27 kategori, termasuk kategori baru untuk bateri / kenderaan hibrid elektrik dan plug-in kenderaan hibrid. Malaysia adalah satu-satunya negara di Asia Tenggara yang menawarkan beberapa model hibrid seiring dengan hala tuju Kerajaan untuk menjadi kenderaan cekap tenaga (EEV) hub di rantau ini.

Tahun ini, Hybrid Honda Jazz dinobatkan sebagai kereta keseluruhan Tahun, while Datuk Dr Zahari Husin, managing director of Perodua Sales Sdn. Bhd, dinamakan Automotive Man of the Year 2017.

Semua model yang berjaya akan dipamerkan di Malaysia Autoshow 2017. Pengunjung bukan sahaja akan dapat melihat model ini tetapi dialu-alukan untuk memandu uji model yang terdapat.

Merebut semua peluang yang ada di Malaysia Autoshow 2017 dan lawatan www.autoshow.com.my untuk maklumat lanjut.

Diary READ MORE

maaf, tiada kiriman yang sepadan dengan kriteria anda.