.

Bosan dengan ekzos diesel dari lori sampah?

POSTED BY Raja Danielle ON 24 April 2018

Lori sampah yang mengumpul sampah isi rumah berbau busuk tetapi lebih buruk lagi ialah asap diesel dan enjin yang kuat dari trak yang sering letih ini.

Revolusi mungkin diperlukan dalam industri pengurusan sampah di Malaysia, yang mempunyai bilangan kontraktor pengurusan sampah yang sangat tinggi.

Petaling Jaya sahaja mempunyai lebih daripada 30 kontraktor berbanding Singapura, yang mungkin mempunyai lima atau London yang mempunyai kurang daripada lima kontraktor utama.

Sekiranya sukar dipercayai berlaku dan empat syarikat konsesi sampah besar yang dilantik oleh kerajaan lebih daripada 20 bertahun-tahun yang lalu mula menyingkirkan kroni, maka mereka akan dapat meningkatkan pendapatan dan meningkatkan armada mereka.

Dalam pada itu, mereka mungkin berminat dengan trak elektrik pertama Volvo Trucks untuk kegunaan komersial - Volvo FL Electric untuk operasi pengedaran dan penolakan bandar.

Modelnya, yang akan memulakan penjualan dan pengeluaran siri di Eropah tahun depan akan menyaksikan Volvo Trucks memimpin dalam penyelesaian untuk pengangkutan barang elektrik di bandar.

Mengulas mengenai FL Electric Truck yang baru, kata pengarah urusan Volvo Malaysia Sdn Bhd Mats Nilsson, “Salah satu nilai teras kami di Volvo adalah penjagaan alam sekitar. Kami mahu membuat trak yang bukan sahaja selamat dan berkualiti tinggi, tetapi juga trak yang akan memastikan dunia yang lebih hijau untuk generasi akan datang.

“Kami percaya bahawa inovasi tidak perlu mengorbankan alam sekitar. Trak elektrik Volvo FL adalah contoh yang harmoni antara inovasi dan cinta terhadap alam sekitar. "

Pemacu elektrik untuk Volvo FL Electric.

FL Electric bergerak menggunakan Mobiliti Elektro, yang mengeluarkan sedikit bunyi ketika dalam perjalanan. Ditambah dengan fakta bahawa trak itu menggunakan elektrik, FL Electric yang senyap dan bebas pelepasan bertujuan sebagai jawapan kepada kebimbangan persekitaran yang semakin meningkat yang disebabkan oleh pencemaran udara dan bunyi.

Volvo Trucks percaya bahawa sangat mustahak untuk mengambil pandangan holistik mengenai elektrifikasi sektor pengangkutan untuk menangani cabaran yang berterusan dalam bidang seperti penjanaan elektrik dan bateri.

Jonas Odermalm, ketua strategi produk Volvo FL dan Volvo FE di Volvo Trucks, kata, "Contohnya, untuk memastikan bahawa bahan mentah untuk bateri dikeluarkan dengan cara yang bertanggungjawab, Kumpulan Volvo bekerjasama dengan rangkaian Drive Lestari, yang mempunyai fungsi khas yang memantau masalah ini.

Kabel pengecas untuk trak Volvo.

"Kumpulan Volvo juga terlibat dalam pelbagai projek di mana bateri dari kenderaan elektrik berat mendapat jangka hayat kedua, digunakan semula untuk simpanan tenaga. Semua persoalan mengenai pengendalian bateri belum dapat diselesaikan, tetapi kami bekerja secara aktif dalam Kumpulan dan bersama-sama dengan pelaku lain untuk mendorong pembangunan dan mencipta penyelesaian yang diperlukan. "

Trak pertama dalam rangkaian Volvo FL Electric kini beroperasi secara tetap dengan pelanggan di Gothenburg, Sweden, kediaman Volvo Truck.

Diary READ MORE

maaf, tiada kiriman yang sepadan dengan kriteria anda.