.

kereta kompak bawah RM50K dan keluarga sedan bawah RM70k

POSTED BY Vishal Bhaskaran ON 16 April 2015

kereta kompak bawah RM50K

Bagi mereka yang telah hidup di bawah batu, membolehkan kita untuk menegaskan bahawa raja yang berkuasa di B-segmen Malaysia - untuk 9 tahun sejak pelancaran pertama - adalah Perodua Myvi. Ini menetas B-segmen luas dan mampu berdasarkan kembar Toyota Passo / Daihatsu Sirion adalah begitu popular bahawa beberapa pembeli menjauhkan diri daripadanya atas sebab yang tunggal tidak mahu menyertai sekarang 830 000 kumpulan Myvi kuat di jalan raya Malaysia. Jika ini bunyi seperti anda dan anda mahukan sesuatu yang berbeza hanya kerana, maka senarai ini B-segmenters mungkin mempunyai hanya kereta yang anda perlukan.

Toyota Vios

Toyota Vios

Toyota Vios tidak mendapat sendiri gelaran terbaik-menjual kereta bukan Malaysia - sehingga ia begitu sahaja dethroned oleh City Honda dalam 2014 - tanpa sebab, kebolehpercayaan yang cemerlang dalam yang praktikal 3 pakej kotak sedan mempunyai pembeli kereta tempatan tertarik kepada bilik pameran Toyota untuk setiap pelancaran model baru dan wajah baru. Dengan Vios anda boleh yakin ia akan meliputi kilometer selepas kilometer selama bertahun-tahun dengan hampir tidak ada aduan.

Hyundai i30

Hyundai i30

Hyundai i30 adalah sebuah kereta yang agak jarang untuk tempat di jalan raya kita, dan kami tertanya-tanya mengapa. Ini hatchback baik datang pembungkusan hati 1.6 liter Elantra dan adalah sebuah kereta bersemangat dan praktikal untuk kegunaan harian. Ada banyak yang boleh dikatakan bagi praktikal yang tailgate mengangkat, dan perkadaran i30 yang memberikan sedikit ruang yang lebih daripada hatchback kompak standard anda.

Mitsubishi Attrage

Mitsubishi Attrage

Kami akan bermula dengan tajuk untuk ini pilihan agak kiri-bidang: a 21km / l dituntut daripada enjin 1.2 liter dan gabungan kotak gear manual. Manakala kawasan pedalaman mungkin kelihatan agak tulang yang terdedah dan plasticky, ambil perhatian bahawa unit kepala double-din adalah USB dan iPhone-sambungan bersedia dan kereta itu sopan dilengkapi keselamatan-bijak serta; 2 beg udara dan ABS dengan EBD makan sebagai standard.

Volkswagen Polo 1.2 SESUATU

Volkswagen Polo

Dengan wajah baru Polo keluar dan kira-kira, yang tua 1.2 TSI telah dimansuhkan dengan memihak kepada-beraspirasi semulajadi hati 1.6 liter dicuri dari mkv Volkswagen Golf. Polo 1.2 adalah sebuah kereta Torquey kecil yang dihantar penggunaan bahan api yang baik dan pemacu menghiburkan terima kasih kepada dimensi padat dan berat badan yang rendah. Dalaman membina kualiti adalah kukuh dan bebas dari kesalahan, isu-isu bagaimanapun mekatronik telah dikenali untuk muncul dalam unit yang ganjil jadi terbaik untuk memeriksa jika ini telah diperbetulkan.

Honda Insight

Honda Insight

Sekarang ini adalah bonus, Jepun C-segmen saiz kereta untuk harga yang terpakai B-segmen pembungkusan berjimat 1.3 liter petrol-elektrik powertrain hibrid. Insight juga dilengkapi dengan stop / start, jadi jika anda sedang mencari runabout bandar yang tidak akan melihat terlalu banyak batu lebuh raya ini adalah pasti bernilai melihat, tetapi kini bahawa kereta itu adalah berumur beberapa tahun thats beberapa tahun hidup kurang dalam pek bateri yang tidak akan menjadi murah untuk menggantikan jika anda merancang untuk menyimpan ia untuk 10 tahun atau lebih.

sedan keluarga di bawah RM70k

Untuk pembeli yang telah berkembang daripada tahap Myvi tetapi mencari sesuatu yang lebih istimewa daripada top-spec Proton Preve, lihat cepat pada generasi sebelumnya kereta segmen C akan mendedahkan lokasi cemerlang tunggangan yang tidak melihat dan tidak berasa sub-RM70k. Kereta-kereta ini pasti bernilai melihat; saiz, kit, dan keselamatan adalah kepala dan bahu di atas apa yang boleh di dapati di dalam kereta B-segmen, apatah lagi kehadiran visual dan prestij tambahan yang anak tangga lebih tinggi dalam hierarki automotif.

Kia Forte

Kia Forte

Kia Forte sedan adalah belian terbaik dalam kereta C-segmen pada hari yang, kedatangan penuh dengan sistem infotainment penuh dan kamera undur bersepadu ke dalam cermin pandangan belakang bersama transmisi 6-kelajuan paddle-shift dilengkapi. Semua ini, dalam 2 liter samaran, datang pada RM100k semata-mata, manakala jenama baru dihiasi sepenuhnya Honda Civic akan menetapkan anda kembali RM130k kekalahan.

Mitsubishi Lancer

Mitsubishi Lancer

Daripada semua bukan Evo Lancers, ini adalah yang anda mahu. Mana generasi sebelumnya kelihatan jauh berbeza dari raksasa perhimpunan berkuasa tinggi, yang paling baru-baru ini - dan malangnya pada masa itu, lalu - Mitsubishi Lancer kelihatan betul-betul seperti Evolution X. Sejauh kereta C-segmen pergi, ini mempunyai kami di kelihatan bersendirian ketika sedang memandu baik yang tersendiri.

Mazda 3 hatchback

Mazda 3 hatchback

Generasi sebelum Mazda 3 telah sebuah kereta yang lengkap yang mempunyai tugasnya dipotong untuk bersaing dengan orang-orang seperti Honda Civic sporty atau selesa dan dan halus Corolla Altis, tetapi tidak seperti pesaing Jepun, ia adalah model CBU. Pilihan kita adalah tanpa keraguan hatchback, penganugerahan kereta yang sudah mengagumkan dengan bentuk badan tidak selalunya terdapat dalam segmen ini.

Honda Civic

Honda Civic

titik jualan Civic dalam senarai ini adalah keupayaan untuk mengekalkan nilainya. Permintaan untuk Honda terpakai adalah tinggi secara konsisten, boleh dikaitkan dengan reka bentuk yang menua dengan baik dan membina kualiti tahan lama. Apa yang anda perlu lakukan adalah tack pada Type-R bodykit untuk menyegarkan ia dan anda baik untuk pergi sambil menikmati yang unik papan pemuka berpecah-tahap dan susun atur papan pemuka kokpit seperti.

Volvo S40

Volvo S40

Satu-satunya pilihan Eropah dalam senarai kami, Volvo S40 menjadikan harga siling RM70k pada kerana mempunyai miskin nilai terpakai, tidak begitu banyak kesalahan kereta itu sendiri. S40 adalah sebahagian daripada gelombang kedua reka bentuk Volvo apabila jenama yang ditinggalkan bentuk boxy 90-an. Perkataan kepada orang bijaksana, kos penyelenggaraan berada di pihak yang tinggi berbanding dengan yang lain daripada kereta dipaparkan di sini tetapi jika anda benar-benar perlu melakukannya dengan gaya Scandinavia, S40 adalah cara untuk pergi.

Diary READ MORE

maaf, tiada kiriman yang sepadan dengan kriteria anda.