.

Membeli kereta terpakai dengan ketenangan fikiran. paradoks A?

POSTED BY Yamin Vong ON 02 januari 2018

Anda akan mempunyai ketenangan fikiran jika anda membeli atas kereta ibu anda. Dalam kebanyakan kes, bagaimanapun, anda tidak tahu dari mana anda membeli kereta atau sejarah kereta. syarikat Malaysia AucNation Sdn Bhd telah bekerjasama dengan Jepun AucNet untuk menyediakan penyelesaian yang.

Dengan bayaran kira-kira RM150, AucNation akan menilai kereta dan menghantar laporan rasmi dalam dua hari.

Berikut adalah bagaimana ia berfungsi: Anda hubungi atau layari laman web AucNation dan membuat temujanji di lokasi pilihan anda. A pasukan dua orang akan memeriksa kereta anda dalam dua cara:

1 - Terdapat satu pemeriksaan fizikal cat kereta dan sama ada panel adalah "lurus" (sebelum ini tidak dibaiki atau "cut-and-menyertai" kerja).

2 - Terdapat pemeriksaan elektronik. Kenderaan inspektor downloads data kereta itu melalui port OBD2 kereta yang. Kebanyakan kereta yang dibuat selepas 1995 mempunyai port OBD2 belakang ashtray pemandu atau di bawah papan pemuka. The California Air Resources Board mandat syarikat menjual kereta mereka di California untuk melengkapkan kereta mereka dengan pelabuhan OBD2 diseragamkan supaya parameter pelepasan dan negeri enjin tdk boleh dipantau dengan mudah.

AucNation akan menghantar sijil memperincikan keadaan kereta dan status undang-undang dalam tempoh dua hari pemeriksaan kenderaan.

Bertujuan meningkatkan industri digunakan kenderaan di Malaysia, AucNation Synergy mempunyai perikatan strategik dengan Institut Automotif Malaysia (MORE) untuk melatih pemeriksa kenderaan.

Sebagai tambahan, kedua-dua organisasi akan mengenal pasti protokol dalam tawaran semasa dan masa depan yang akan menangani keperluan khusus industri digunakan kenderaan Malaysia. Pada asasnya, kerjasama strategik ini akan membawa kepada fungsi yang lebih diperkemas, mengakibatkan pemeriksaan kenderaan yang lebih cekap dan boleh dipercayai dan perkhidmatan yang berkaitan di negara ini.

Datuk Nik Izani B Nik Ibrahim, pengerusi AucNation Synergy katanya dalam satu kenyataan, "AucNation Synergy ridha untuk bekerjasama dengan MAI kerana ia menyokong komitmen teras kepada pendidikan, perkhidmatan dan transformasi industri digunakan kenderaan di Malaysia.

"Melalui ini, kita akan melahirkan lebih pemeriksa kenderaan yang terlatih dan bertauliah untuk mengurus keperluan pemeriksaan industri. Kami juga akan memperluaskan penggunaan teknologi dalam industri kereta terpakai di negara ini menggunakan Sistem Pemeriksaan Kenderaan (VIMS)."

Dengan kerjasama Sistem Pemeriksaan Automobile Jepun (RETURN) pangkalan data, VIMS akan mengesahkan kualiti kereta terpakai dan ubahsuai melalui analisis visual dan diagnostik menyeluruh.

"AIS ialah syarikat pemeriksaan atas untuk Honda, Toyota, Subaru, Nissan dan Mazda di Jepun dan ia memberi AIS yang memanfaatkan teknologi dan kepakaran Jepun untuk menyediakan analisis yang mendalam dan pemarkahan tepat kenderaan yang diperiksa.

"Melalui VIMS, kita dapat menyumbang kepada industri dengan cara yang berkesan dan praktikal, di samping menggalakkan pengalaman perdagangan yang lebih dipercayai dan selamat untuk perniagaan dan pengguna,” Nik Izani explained. Nik Izani adalah generasi kedua pemegang AP Bumiputera yang mempelopori industri import kereta selari dalam Malaysia.

Mengulas mengenai penglibatan MAI dalam pakatan AIS-VIMS ini, Ketua Pegawai Eksekutif MAI, Datuk Madani Sahari berkata, "MAI secara aktif mengenal pasti rakan kongsi strategik yang boleh memanfaatkan teknologi dan kepakaran untuk menambah nilai kepada industri digunakan kenderaan di Malaysia. Kami gembira kerana OBD VIMS ' 2 telah diperkenalkan ke pasaran Malaysia sebagai kereta sistem diagnostik antarabangsa dengan kapasiti untuk menjalankan diagnostik di mana-mana sistem kereta jenama, termasuk kenderaan negara, tolak risiko kerosakan akibat konflik sistem atau serangan virus.

"Bersama-sama dengan program latihan pemeriksaan berdedikasi, VIMS mempunyai potensi untuk meningkatkan digunakan- dan ubahsuai kereta perdagangan di Malaysia, dan kami berharap dapat melihat hasil kerjasama kami. "

Direka khas menggunakan kod pengilang rasmi disokong dalam bahasa Inggeris, OBD 2 peranti adalah satu produk inovatif yang hasil daripada kerjasama yang erat antara VIMS dan AIS serta DENSO bagi pemindahan teknologi yang akan digunakan buat kali pertama di Malaysia.

MAI juga menjelaskan bahawa pelancaran VIMS adalah selaras dengan matlamat Kenderaan End-of-Life (PRINSIP) inisiatif di bawah Dasar Automotif Nasional 2014, lokasi semasa 300 pusat pemeriksaan diperlukan di seluruh Malaysia dan pemilik digalakkan untuk menghantar kenderaan mereka untuk pemeriksaan untuk memastikan keselamatan.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai VIMS oleh AucNation Synergy atau program latihan dengan MAI, lawatan www.aismsia.com

Berikut adalah penerangan ringkas mengenai Sistem Pengurusan Pemeriksaan Kenderaan (VIMS).

Sistem Pengurusan Pemeriksaan Kenderaan (VIMS) adalah pemeriksaan pemeriksaan berasaskan web untuk kenderaan terpakai dan ubahsuai - satu prosedur yang boleh diselesaikan dalam tempoh 30 kepada 40 minit.

terdiri VIMS:

  1. Analisis visual (VA) melalui Berasaskan Komputer Pen (PBC)

Penutup VA:

  • kerangka utama (sejarah kemalangan, pembaikan atau penggantian bahagian-bahagian)
  • luaran (retak & penyok, lembaran cat logam dan penggantian panel)
  • dalaman (bau, keadaan duduk, keadaan aksesori)
  • kerosakan mekanikal asas (kebocoran minyak, bunyi yang tidak normal, asap ekzos yang berlebihan)
  1. Analisis diagnostik (OF) melalui On-Board Diagnostik 2 (OBD 2)

DA meliputi berikut:

  • Pemeriksaan kesihatan (enjin dan transmisi)

Data daripada analisis disimpan pada pelayan web untuk melaporkan. Data kenderaan yang digunakan mudah diambil. Pelanggan akan menerima Sijil VIMS Pemeriksaan, dikeluarkan dalam tempoh 48 jam dan untuk sah 90 hari.

cara ini VIMS tawaran pemarkahan sangat tepat dan adil mengenai keadaan mana-mana kereta yang digunakan atau dibaikpulih, mengambil kira luaran untuk dalaman dan juga unsur-unsur elektronik. Oleh itu, anda boleh yakin dengan keselamatan dan kualiti kenderaan, membuat pengalaman trading anda lebih berkesan, boleh dipercayai dan selamat.

VIMS mendapat kuasa Automobile Sistem Pemeriksaan (RETURN), Jepun, dan disokong oleh Institut Automotif Malaysia (MORE).

Diary READ MORE

maaf, tiada kiriman yang sepadan dengan kriteria anda.