.

Art of Speed 2017

POSTED BY Motorme Admin ON 22 ogos 2017

Ditulis oleh Norty Alex Foo

Pada akhir bulan Julai, satu acara unik telah diadakan di Malaysia Agro Exposition Park Serdang (MAEPS), kira-kira 40 km dari tengah-tengah Kuala Lumpur.

Merawat tahunan bagi kepala motor, Sekiranya mempamerkan adegan adat tempatan yang termasuk kereta dan motosikal, karya seni, tatu, aktiviti interaktif serta pertunjukan aksi. Istilah "Kustom Kulture" digunakan untuk menggambarkan masyarakat pembina yang menyesuaikan kenderaan - sama ada kereta, motosikal atau basikal - ke dalam karya-karya seni, mengikut kepintaran dan kreativiti seseorang.

Acara ini khas menampung kumpulan yang semakin meningkat dan peminat dunia adat, termasuk customisers, die-cast pengumpul mainan dan peminat muzik dan seni. Acara budaya dan cara hidup dipanggil Art of Speed (DENGAN) dan dalam tahun keenam, dengan acara yang julung kali diadakan diadakan di 2012 di Publika Square. Acara ini telah berkembang dengan pesat, membuat kesan yang besar pada "Kustom Kulture" tempat kejadian tempatan.

Dengan tujuan untuk berkumpul semua peminat dan pencinta-sekolah lama dan reka bentuk adat moden, penganjur Asep Ahmad Iskandar mahu membuat AOS satu peristiwa yang akan terpahat dalam minda setiap pelawat dan peserta, terutama di kalangan pendatang baru tempat kejadian adat.

usaha abadi Asep dalam mempromosikan acara dalam dan luar negara telah berhasil kerana beliau telah berjaya menjadikan Malaysia hab penumpuan untuk semua pencinta adat. Peserta dari Indonesia, singapore, Thailand, Taiwan, Jepun dan sejauh Amerika Syarikat telah mengambil bahagian dalam acara yang hebat tahun ini. Terdapat juga krew media dari rancangan TV Ride PH kepada lokasi, mendokumenkan peristiwa ini untuk TV GMA News Filipina.

AOS juga merupakan platform bagi pembina adat Malaysia untuk mempamerkan bakat mereka, dan untuk beberapa tahun kebelakangan ini, penonton telah menyaksikan beberapa motosikal adat yang hebat dan luar biasa dibina oleh pembina belakang rumah yang tidak dikenali yang sejak telah mencapai kejayaan besar dalam industri adat tempatan.

Gula-gula yang berada di kedai untuk pemenang cabutan bertuah termasuk motosikal CMC XY400 yang baru dan dalam negara, sepenuhnya disesuaikan Yamaha RX-Z dilengkapi dengan enjin berkembar. hadiah wang tunai berjumlah RM15,000 juga untuk dimenangi 10 pembina dari Malaysia dan Singapura yang bersaing dalam AOS Invitational Bike Membina Off 2017.

Sekawanan eksotik, Mesin klasik dan otot dan kenderaan Jepun klasik souped-up juga dipamerkan. A tunggal jarang dan murni Volvo 123 GT juga telah dipamerkan, bersama Minis, Volkswagen Beetle dan keindahan klasik Jepun.

Kamera telah pencerobohan klik sepanjang acara tersebut, dengan anggaran berhampiran 50,000 pengunjung di pameran itu tahun ini. The bulu di tutup bagi penganjur yang mahu menyuntik nafas baru ke dalam tempat kejadian kereta dan motosikal tempatan adalah besar, senyuman ceria dan berpuas hati pada muka setiap pelawat. Mereka yang terlepas pameran itu akan perlu menunggu untuk AOS 2018 tetapi di sini adalah beberapa gambar untuk membuat anda pergi untuk ansuran seterusnya.

 

Diary READ MORE

maaf, tiada kiriman yang sepadan dengan kriteria anda.