.

10 perkara-perkara yang membuat Peugeot 3008 Kereta Eropah Tahun.

POSTED BY ON admin 19 September 2017

Ditulis oleh Kuhen K. Velusamy

Kereta Eropah Anugerah adalah hadiah utama bagi setiap pembuat kereta utama. Setiap kereta baru yang dicalonkan untuk anugerah itu akan melalui proses penghakiman begitu ketat bahawa keseluruhan proses merasakan seperti ia telah mendaftar untuk pertandingan realiti televisyen seperti Master Chef, Suara, Got Talent Asia atau Asia Next Top Model, hanya dengan lebih banyak hakim. Yang keluar di atas kerana itu adalah perjanjian yang sangat besar.

Peugeot 3008 bukan sahaja memenangi anugerah 2017 tetapi selesa jadi berbanding dengan persaingan. Saya mendapat untuk mengetahui mengapa ia berbuat demikian apabila saya memandu kereta ini sedikit menakjubkan semasa memandu media Peugeot daripada 3008.

Kereta Eropah Tahun dianugerahkan dengan menggabungkan markah 59 ahli-ahli juri anugerah di 10 aspek utama. Jadi di sini adalah buruk cepat kepada bagaimana Peugeot melakukan pada setiap daripada mereka dan bagaimana ia berfungsi dalam dunia sebenar!

 

1. Design

Kecantikan terletak pada mata yang melihatnya. Saya tidak akan mengatakan apa yang kelihatan baik atau tidak, kerana ia terpulang kepada cita rasa individu. anda akan, bagaimanapun, tidak kesilapan Peugeot 3008 untuk apa-apa lagi, kecuali mungkin Range Rover Evoque – yang seperti mengatakan seseorang yang kelihatan terlalu banyak seperti Jennifer Lawrence.

bahagian luar dikuasai oleh lampu LED dalam spesifikasi tinggi model 'Allure', dengan warna-warna yang menarik dan garisan indah. Pedalaman adalah tulen sci-fi keanggunan, dengan rupa dan rasa filem seperti Tron: Legacy dan Aeon Flux. Untuk maklumat lanjut mengenai kawasan pedalaman, membaca dua artikel pertama kami dengan klik dua pautan:

 

2. Comfort

terdapat 3 lelaki dewasa antara 5 kaki 5inches untuk 6ft 2inches (saya sendiri) dengan bagasi kami (gear media, bukan hanya lelaki Tas) dan beberapa F&B di atas kapal untuk pemacu. Itulah apabila kita sedar, ia adalah salah satu neraka kereta untuk perjalanan jalan!

Kerusi-kerusi funky mencari tidak semua tentang rancangan. Mereka menyediakan tahap yang menakjubkan untuk keselesaan dan sokongan, terutamanya sokongan belakang di kerusi untuk kedua-dua bahagian depan dan belakang kerusi kerana mereka hanya cantik! Penggantungan dan tayar diserap walaupun lubang periuk besar di jalan raya, dan anda hampir tidak akan berasa ketidaksempurnaan jahat di landasan.

 

3. Ekonomi

Tiada siapa yang mahu untuk tunai keseluruhan gaji mereka ke atas bahan api dan meninggalkan anda dengan apa-apa tetapi mi segera untuk sepanjang bulan. SUV, sebagai tambahan, tidak diketahui untuk menjadi model peranan dalam penggunaan bahan api sama ada. Ini sedikit Frenchie walaupun, seperti yang cekap kerana mendapat.

Kerana Suntikan Terus berteknologi tinggi, turbocharged 1.6 enjin liter THP, Peugeot mendakwa bahawa ia boleh pergi sehingga 760km pada tangki penuh bahan api, kembali tokoh penggunaan 7 liter petrol bagi setiap 100km. Yang bernilai RM117.13 bahan api berdasarkan harga bahan api pada masa penulisan (RM2.21 seliter). Kami mendapati bahawa pada komputer papan memberikan bacaan 6.9liters setiap 100km semasa pelayaran melebihi had laju kebangsaan, yang menakjubkan untuk SUV dimuatkan sepenuhnya.

 

4. prestasi

Kami terpaksa memandu sepanjang jalan ke Taiping menggunakan kedua-dua lebuh raya dan jalan raya negara. 3008 ini enjin disediakan banyak mengomel untuk mengatasi pelbagai kenderaan (termasuk treler) selamat dan mudah.

Kerana ia turbocharged, sebahagian besar daripada kuasa atau tork menarik dihantar pada kelajuan enjin rendah. Ini bermakna anda tidak perlu betul-betul berdiri di atas pedal pemecut sepanjang hari hanya untuk pergi. Hanya sentuh pemecut, merasakan 6 kelajuan Aisin kotak gear automatik drop gear, menunggang kuasa yang (semua 167hp dan 240Nm itu) dan biarkan ia melakukan perampasan kereta 1,300kg ini (yang lebih ringan daripada yang agak berat 1,549kg Honda CR-V) ke hadapan.

 

5. pengendalian

Kuasa tidak bermakna dan bahkan berbahaya tanpa kawalan. Kita memandu kereta ini di beberapa jalan raya negara twisty dan kereta ini menari di sekeliling mereka gilir seperti ballerina.

fizik asas bahawa tinggi, kereta besar menjadi tangkas sebagai Baymax dari Hero Big 6 ketika datang untuk merapatkan dan jalan berkelok-kelok. Bukan itu 3008 walaupun. Anda hanya menunjukkan futuristik mencari stereng ke arah yang anda mahu pergi dan mempercepatkan. Unlike besar tangkapan kamu dari sudut dengan mudah. Penggantungan sekali selesa sekarang firma sehingga menjaga roll badan di dalam semakan, jadi anda tidak akan berasa seperti anda berada di mutiara hitam di laut bergelora ketika mengambil selekoh. Kami akhirnya menyeleweng daripada laluan utama hanya untuk mencuba jalan-jalan yang lebih itu hanya untuk suka-suka!

 

6. fungsi

Ia melaksanakan tujuan sebenar sebagai Utility Vehicle Sukan sangat baik. Bukan sahaja ia riang gembira untuk memandu, ia berfungsi di bahagian utiliti terlalu.

Ada sejumlah 32 liter ruang simpanan kabin, 11 liter di bawah tempat letak tangan sahaja, sejuk. Dua soket kuasa depan dan belakang, 591 liter ruang but dengan tempat duduk dan 1,670 liter Tempat duduk belakang dilipat. Dengan fungsi kawalan GRIP dan Kawalan Hill Descent (1st di dalam kelas), ia adalah benar-benar berguna di luar jalan raya. Ia adalah kereta yang anda perlukan untuk kenaikan kepada daripada air terjun bandar atau perjalanan perkhemahan di tepi pantai.

 

7. Keperluan alam Sekitar

Sesetengah mungkin merasakan bahawa memandu SUV yang mungkin membuat anda sebagai mesra alam sebagai pemburu gelap meterai bayi. Tidak dalam hal ini walaupun, ia lebih Rainbow Warrior daripada sesuatu daripada Mad Max.

ini 3008 adalah kereta yang paling ringan dalam kelasnya, dan hampir 180 kg lebih ringan daripada sebelumnya. Ia juga mengeluarkan jumlah yang paling rendah CO2 129g / km. Selamat untuk mengatakan ikan paus Atlantik Utara akan meluluskan SUV berkesan ini.

 

8. keselamatan

Sesuatu yang anda tidak boleh meletakkan tanda harga pada, kereta ini adalah salah satu yang paling selamat dalam kelasnya. Bukan sahaja berdasarkan jumlah beg udara atau kekuatan struktur tetapi juga berbagai macam alat bantuan elektronik untuk menjaga keselamatan kamu.

Terdapat alat bantuan elektronik seperti Amaran Lane Departure dan Pemandu perhatian Alert yang akan membantu anda menjaga mata anda di jalan raya dan memberitahu anda jika anda mengangguk-angguk off pada roda atau jika anda membelok keluar ke lorong lain. Emergency Brake Assist, Program Kestabilan Elektronik dan Electronic Brake Distribution bersama-sama dengan ABS membantu anda mengelakkan perlanggaran dengan selamat jika anda perlu membuat manuver mengelak. Sekiranya berlaku kemalangan, anda sedang disembunyikan di dalam badan kubu seperti, dibuat daripada tiga gred keluli dan bar kesan sampingan. Dalam, anda sedang diimbangi dengan enam beg udara dan terdapat tiga ISOFIX anchorage points untuk anak anda kerusi terlalu. Ini adalah mengapa ia menjaringkan penuh 5-Bintang dalam 2016 Euro NCAP ujian keselamatan kemalangan.

 

9. Kepuasan pemandu

Apabila anda masuk ke dalam kereta anda, tidak kira jika anda terperangkap dalam lalu lintas tergesa-gesa jam, lewat malam selepas parti atau dalam perjalanan percutian dengan terdekat dan tersayang, anda mesti berpuas hati dengan perjalanan pilihan anda

Sama ada ringan dan responsif kemudi, enjin Berangin ribut, ruang penyimpanan murah hati, lampu mood biru uber-cool atau mereka twin paparan LCD, terdapat satu perasaan yang berbeza yang anda memandu evolusi seterusnya tanaman semasa SUV. Kami tidak sabar untuk mendapatkan di belakang roda kereta dan memandu, atau didorong di dalamnya. Ia hanya sesuai untuk tujuan yang telah ditetapkan dan benar-benar bekerja di negara kita.

 

10. harga

Anda akan mendapat apa yang anda bayar, atau tidak dalam kes itu kereta ini. Mungkin helah yang terbaik ditarik oleh Nasim dan Peugeot 3008 adalah faktor penentuan harga.

A Peugeot dimuatkan sepenuhnya 3008 masih lebih murah atau setanding dengan persaingan. Walaupun kereta Eropah penilaian Tahun, Peugeot 3008 selesai di atas Alfa Romeo Giulia dan Mercedes Benz E Class. Kelas E adalah hampir dua kali ganda harga Peugeot paling mahal 3008 in Malaysia. Ini menunjukkan jumlah kereta anda mendapat untuk harga.

ini 10 kualiti adalah apa yang Peugeot 3008 telah dinilai untuk dalam 2017 European Car Anugerah dan ia tidak sukar untuk melihat bagaimana ia cemerlang dalam mereka. Apa yang anda sebagai pembeli tersebut ditinggalkan dengan adalah semua bulat, produk berkualiti yang bernilai setiap sen yang anda bayar. Tetapi jangan hanya mengambil kata-kata saya untuk itu, mengesahkan penemuan kami dengan ujian memandu.

 

Ujian memandu Peugeot baru 3008 hari ini

 

Diary READ MORE

maaf, tiada kiriman yang sepadan dengan kriteria anda.